Actie Slaapzak 

Shalom Aleichem

 

Stichting Casa Ruchama heeft naast de lopende contacten in Arad (Roemenië), ook contact met vrijwilligers die zich inzetten voor daklozen jongeren in Jeruzalem. 

Wekelijks deelt Tova Safranai met haar vrijwilligers voedsel en drinken uit aan de velen jongeren. 

Een kort filmfragment van het werk in Jeruzalem: 

https://youtube.com/watch?v=XXjgCaGUTT8&feature=shares

Belangrijk is dat deze jongeren gezien worden en persoonlijke aandacht krijgen. Het contact met het team is dan ook een vertrouwd ontmoetingsmoment voor deze jongeren. Deze jongeren worden niet gezien en zijn overgeleverd aan slechte invloeden van het straatleven. Afgelopen jaar hebben wij als stichting al met een aantal giften dit werk ondersteund.

 

Tova vroeg ons om het project voor warme kleding en slaapzakken voor de daklozen jongeren in Jeruzalem te ondersteunen. Tova geeft aan dat er in Jeruzalem ongeveer 50.000 daklozen jongeren op straat leven. De jongste die zij geholpen heeft was 11 jaar…… Tijdens de koude nachten in Jeruzalem kwam Tova op haar ronde door de straten, jongeren tegen die in hun zomerkleding buiten moesten slapen.

 

Tova en haar stichting wil aan deze jongeren pakketten met warme kleding en een slaapzak uit gaan delen. In zo’n pakketje zit een muts, handschoenen, warme sokken, shawl en een slaapzak. Een goede slaapzak kost ongeveer 249 Israëlische sjekel (+/- € 66,-).

 

Actie Slaapzak:

In januari willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen voor dit hartverwarmende project in Israël. Wilt u meehelpen door middel van een donatie om zoveel mogelijk slaapzakken en pakketten te kunnen sponsoren voor de zwerfjongeren in Jeruzalem?

U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer:

NL81INGB0005525428 o.v.v. Actie Slaapzak t.n.v. Stichting Casa Ruchama

 

Hartelijk dank alvast!

 

Meer info over het werk van Tova Safranai onder de zwerfjongeren in Jeruzalem (Nederlands):

https://isreality.nl/inspiratie/wauw-tova-18-helpt-dakloze-jongeren-in-jeruzalem/

De website van de stichting van Tova o.a. foto’s en video’s (Hebreeuws): https://ahavatchinam.co.il/