Oprichting

De Stichting Casa Ruchama (= huis van ontferming) is 16 september 2011 opgericht vanuit de Diaconale Werkgroep Arad-Gai, uitgaande van de Hervormde Wijkgemeente Maranathakerk te Rotterdam-Zuid.  Deze werkgroep is sinds 2002 actief in het armste deel van Roemenië en ondersteunt de plaatselijke bevolking met kleding en andere primaire levensbehoeften.

Stichting Casa Ruchama is een zelfstandig werkende stichting, die wel onder de verantwoording valt van de  Centrale Diaconie van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid.  Wij zijn afhankelijk van giften van derden uit de stad, regio en land.

Waar komt de naam Casa Ruchama vandaan?

Casa betekent 'huis' in het Roemeens. En Ruchama is een naam uit de Bijbel, uit het Bijbelboek Hosea 1:12. Ruchama betekent: Ontfermde. (God zal zich ontfermen)

Medio 2011 heeft Architectenbureau Modular SRL te Arad (Ro) een eerste project met een drietal woningen ontwikkeld waarvoor in november 2011 grond is aangekocht in  Roemeense stad  Arad.
De woningen bieden plaats aan 1 à 2 arme  gezinnen en een groep weesjongeren van 18 jaar en ouder.  Voorjaar 2012 hopen we te beginnen met de bouw van Casa Ruchama. De locatie van Casa Ruchama bevindt zich in het stadsdeel “Gai”.  Arad-Gai  is een rustige stadswijk met  een dorpskarakter.

Voor de realisatie van deze plannen is de stichting Casa Ruchama nog dringend op zoek naar financiële middelen of materialen om dit project te kunnen verwezenlijken.
Dit kan niet zonder hulp van particulieren, kerken, scholen en bedrijven. Daarom willen wij u vragen om ons project te ondersteunen met een gift in financiële of materiele zin. Alles is welkom!

De bouw van de huizen wordt zoveel mogelijk in Roemenië zelf uitgevoerd om de lokale economie te steunen. Hierbij zullen plaatselijke vakmensen worden ingeschakeld, zodat ze hun (veelal arme!) gezinnen kunnen onderhouden met het verdiende loon.

Uw gift aan het project dient dus verschillende doeleinden!
De stichting biedt onderdak en werkgelegenheid en steunt de plaatselijke economie.
Mogen we op uw steun rekenen? Alvast bedankt!